Sunday, February 4, 2018

Rychlý hummus

Sice docela pravidelně kupuji rostlinné pomazánky, ale zatím jsem nenatrefila na cizrnovou, která by chutnala tak, jako domácí hummus. Hummus nejčastěji mažu na pečivo a ozdobím čerstvou zeleninou, hodí se například červená paprika nebo něco zeleného. Tentokrát jsem použila polníček. Někdo hummus zužitkuje jako doplněk k "buddha bowls", někdo si ho dá samotný třeba k luštěninové placce jako bílkovinnou bombu.


Pro více lidí nebo tak, aby vám pomazánka vydržela i na druhý nebo dokonce třetí den, budeš potřebovat:
  • 2 plechovky cizrny ve slaném nálevu 
  • 4 stroužky česneku, pokud už dnes nikam nejdete (pokud jdete, tak radši jenom jeden)
  • 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje
  • 1 lžička kari bez soli
  • sůl a pepř

Cizrnu zcedíš a máš-li vhodný mixér, vhodíš ji do něj. Nemáš-li mixér, vložíš cizrnu do širší mísy. Přidáš trochu vody (nebo nálevu - tak 4 lžíce), rozmačkaný česnek, olej, koření a umixuješ, případně použiješ šťouchadlo na brambory; poslouží stejně a ještě Tě to bude bavit. A to je celý zázrak. V ledničce vydrží až tři dny. 

Posleství hummusu: SÍLA V INDIVIDUALITĚ
Každý jsme tu sám za sebe. Je v pořádku být jiný. Už sebe sama/samu přijímám a tak vzniká síla.

No comments:

Post a Comment