Sice docela pravidelně kupuji rostlinné pomazánky, ale zatím jsem nenatrefila na cizrnovou, která by chutnala tak, jako domácí hummus. Hummus nejčastěji mažu na pečivo a ozdobím čerstvou zeleninou, hodí se například červená paprika nebo něco zeleného. Tentokrát jsem použila polníček. Někdo hummus zužitkuje jako doplněk k "buddha bowls", někdo si ho dá samotný třeba k luštěninové placce jako bílkovinnou bombu.
Pro více lidí nebo tak, aby vám pomazánka vydržela i na druhý nebo dokonce třetí den, budeš potřebovat:
- 2 plechovky cizrny ve slaném nálevu
- 4 stroužky česneku, pokud už dnes nikam nejdete (pokud jdete, tak radši jenom jeden)
- 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje
- 1 lžička kari bez soli
- sůl a pepř

Cizrnu zcedíš a máš-li vhodný mixér, vhodíš ji do něj. Nemáš-li mixér, vložíš cizrnu do širší mísy. Přidáš trochu vody (nebo nálevu - tak 4 lžíce), rozmačkaný česnek, olej, koření a umixuješ, případně použiješ šťouchadlo na brambory; poslouží stejně a ještě Tě to bude bavit. A to je celý zázrak. V ledničce vydrží až tři dny.
Posleství hummusu: SÍLA V INDIVIDUALITĚ
Každý jsme tu sám za sebe. Je v pořádku být jiný. Už sebe sama/samu přijímám a tak vzniká síla.
No comments:
Post a Comment