/BL/ = bezlepkový
Co budeš potřebovat?
- 2 velké batáty (nebo více malých :-) )
- 4 větší karotky (chceš-li, mrkve)
- 2 červené řepy
- 2 kořeny fenyklu
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce řepkového/slunečnicového/olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžíce sójovky (superior dark)
- sůl, pepř
- kajenský pepř
Všechno vhodit do přiměřeně velké mísy, zakápnout olejem (cca 4 lžíce, ale řiď se podle aktuálních vibrací a podle toho, kolik energie zrovna potřebuješ), trocha kvalitní sójovky (nepřežeň to), přiměřeně osolit, opepřit, dvě lžičky kari a dvě špetky kajenského pepře. Pro medvědy a pro ty, kteří to chtějí mít hodně cool, možno přidat i medvědí česnek. Promíchat vhodně a důkladně, posléze vsypat na plech vyložený pečícím papírem (který není podmínkou), ale dá se to zvládnout i v pekáči nebo zapékací míse.
V troubě by měl pokrm setrvat docela dlouho, skoro hodinu na 200 - 220°. Doporučuji tak po půl hodině zkontrolovat, co se děje v troubě, a když tě chytne panika, že se odspodu něco připaluje, trochu to prohrábnou vařečkou.Pokud to dobře dopadne, nezapomenout sníst.
Můj tip: Pokud zrovna nedržíš dietu nebo tak něco, k zelenině se skvěle hodí sojanéza nebo sójová tatarka. Mimochodem je mnohem chutnější a dietnější než ta "normální".
Poselství pečeného batátu: DOMA JE TAM, KDE JSEM SÁM/SAMA SEBOU
Planeta Země je můj domov. Cítím se dobře, kdekoli jsem, protože sebe sama/samu nikdy neopustím.
No comments:
Post a Comment